Δύο μοντέλα plus-size ζήτησαν από τη φωτογράφο τους να κάνει πολύ παρεμβατικό photoshop σε φωτογραφία τους, ώστε να καταδείξουν κάτι σημαντικό σε σχέση με την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας.

Η Diana Sirokai και η Callie Thorpe ανέβασαν φωτογραφίες «πριν» και «μετά» στους λογαριασμούς τους στο Instagram για να δείξουν πόσο παραπλανητικές μπορεί να είναι οι ρετουσαρισμένες φωτογραφίες που προβάλλονται στα μίντια.

Και οι δύο έχουν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που τις ακολουθούν στο Instagram και το κάλεσμά τους έχει μεγάλη απήχηση στις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που θέλουν να προβάλλουν μία πιο θετική στάση σε σχέση με το σώμα, όπου μοντέλα, bloggers και influencers μοιράζονται αρετουσάριστες φωτογραφίες τους με σκοπό να αναδείξουν την ποικιλότητα του ανθρώπινου σώματος.

Το ζευγάρι ζήτησε από την φωτογράφο Karina Poltavtceva, με την οποία η Diana είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, να παρέμβει στις φωτογραφίες για να τις κάνει να φαίνονται πιο αδύνατες και χωρίς κυτταρίτιδα.

«Ζητήσαμε από τη φωτογράφο μας να χρησιμοποιήσει το photoshop» εξηγεί η Diana στη λεζάντα.

«Ο σκοπός του εγχειρήματος είναι να καταδείξει σε όλους πώς τα περιοδικά και τα ΜΜΕ έχουν αναγάγει σε τέχνη το ρετούς στις φωτογραφίες. Τα μοντέλα και οι διασημότητες δεν μοιάζουν καν με τους εαυτούς τους. Ζούμε σε ένα τόσο ψεύτικο κόσμο, που έχει φτάσει η στιγμή να φέρουμε πίσω το πραγματικό στη ζωή μας. Το να ξέρουμε πως είμαστε θα μας βοηθήσει να είμαστε κάνουμε πάταγο».

Η Callie Thorpe (δεξιά) αναφέρει στη λεζάντα της φωτογραφίας: «Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι γυναίκες είναι φορτωμένες με ανασφάλειες. Για χρόνια έχουμε υποβληθεί σε εξονυχιστικό ρετουσάρισμα και συχνά ακόμα και σε εντελώς αλλαγμένες εικόνες στα ΜΜΕ. Αν και το photoshop είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που απαιτείται σε κάποιες βιομηχανίες η υπερθετική χρήση του στις φωτογραφίες αυτές δείχνει πόσο πολύ μπορούμε να αλλάξουμε τα εαυτούς μας».

«Είμαστε τέλειες έτσι όπως είμαστε, δύο φίλες που χαμογελάνε για μία φωτογραφία. Θέλουμε να δείξουμε στις γυναίκες πως είναι απόλυτα ΟΚ να δείχνουν ‘φυσικές’, να έχουν κυτταρίτιδα, ραγάδες και κοιλίτσες που δεν είναι επίπεδες ή γραμμωμένες. Να είστε χαρούμενες όπως είστε και με το σώμα σας».

Πηγή : huffingtonpost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ